Dragkampsmästare

Norra Björstorp Dragkampsmästare 2015

Sedan flera år tillbaka har det varje år i Brösarp anordnats en dragkampstävling tidigt på hösten. Det är de närliggande byarna som tävlar mot varandra. Norra Björstorp har dock inte varit med förrän 2014. Under sommaren samma år drog även vi i gång ett eget dragkampslag.

Vi började träna vid Koboen två kvällar i veckan och blev snabbt ett sammansvetsat gäng. Träningen startade några månader innan Brösarpsdagen, vilken också är den aktuella tävlingsdagen i dragkamp. Detta första år vi var med klarade vi av bragden att dra ut alla de övriga byarna, alltså alla lagen.

2015 ville vi naturligtvis försvara vår titel. I ”sedvanlig ordning” träffades vi även denna sommar ca två gånger i veckan för att träna. Detta gav resultat och för andra året i rad blev vi dragkampsmästare.

Det vinnande laget får det aktuella året skyltar att sätta upp vid sin by, likt en vandringspokal. Om man vinner tre år i rad får man behålla skylten. Naturligtvis vill vi att dessa ska sitta uppe vid infarterna till Norra Björstorp i all evighet, därför startar träningen till sommaren igen.

Detta ger en trevlig bygemenskap och alla är välkomna att komma till träningarna. Vill man inte dra utan heja/titta på går det också bra. Ibland grillar vi vid Koboen efteråt. Var och en tar själv med sig vad den vill äta.